Așa cum bărbații pot avea „blue balls – testicule albastre” dacă se excită foarte tare, o perioadă mai lungă de timp, însă nu reușesc să finalizeze cu un orgasm, fix același lucru pot păți și femeile. Iar sindromul poartă denumirea de „vulva albastră”.
Purtătoarele de vagin se pot confrunta cu această problemă atunci când sângele ajunge în organele genitale și crește nivelul de excitare. Această creștere a cantității de sânge poartă numele de vasocongestie, indiferent că vorbim de bărbați sau femei. Clitorisul și penisul sunt similare ca structură, deoarece ambele conțin țesut erectil care se pompează cu sânge atunci când se produce excitarea. Bineînțeles, această circulație a sângelui nu face ca organele genitale să devină albastre.
Ce simte o femeie când se confruntă cu vulva albastră?
Femeile care experimentează această afecțiune simt o greutate în jurul clitorisului și a vulvei. În general, aceasta dispare în momentul în care revine la normal cantitatea de sânge din acea zonă, în special după orgasm sau după ce excitarea dispare. Alți termeni care ar putea descrie senzațiile sunt disconfort sau chiar durere.
Vulva albastră este o problemă destul de comună și multe femei, în special cele trecute de 40 de ani, se confruntă cu dificultatea de a ajunge la orgasm. Fie experimentează disconfort fizic , fie frustrare sau chiar amândouă. Societatea Internațională de Medicină Sexuală spune despre această afecțiune că: ”Testiculele albastre și vulva albastră nu au fost riguros studiate de academici. În general, nu ar trebui să ne alarmăm dacă se întâmplă acest lucru, mai ales că dispare în timp sau simptomele pot fi ameliorate”.
Un mod evident prin care poți ameliora simptomele este acela de a ajunge la orgasm, iar dacă nu ai un partener, masturbarea este soluția în acest sens. Un alt mod de a scăpa de disconfort este de a face un duș rece.
sursa: csid.ro