Au tot ridicat in slavi diversi medici beneficiile senzationale pe care sexul practicat regulat le aduce sanatatii noastre fizice. Creste imunitatea, antreneaza inima, ne ajuta sa scapam de raceli, arde calorii, scade riscul de cancer de prostata. Bine, dar psihicul nostru, el ce foloase trage din viata sexuala implinita? Psihoterapeutul nostru consultant Emilia Potenteu ne spune ce si cum.
Suntem anuntati din start, de catre specialistul nostru: „Se spune ca daca sexul este bun, acesta reprezinta 10% din relatie, dar daca acesta nu exista sau este nesatisfacator, el afecteaza 90% din relatie. Sexul este liantul care tine oamenii impreuna. El trebuie sa fie creativ, sincer, stimulativ si lipsit de rutina„.
Despre sex, numai de bine
Acum sa aflam ce face concret bun pentru sanatatea noastra psihica. „Creste stima de sine, stimuleaza cheful de viata, elimina senzatia de oboseala, revitalizeaza, reduce irascibilitatea si labilitatea emotionala, scade (semnificativ) nivelul frustrarilor, al depresiei, al anxietatii si atacurilor de panica, micsoreaza reactiile nervoase la stimuli neplacuti, echilibreaza psihicul, imbunatateste comportamentul social (devenim mai empatici, mai intelegatori si chiar mai afectuosi cu ceilalti).
Ce mai, medicamentul minune, un soi de panaceu”, spune Emilia Potenteu. Exista desigur si asa-numitele beneficii pentru doi.
„Daca vorbim de armonia in cuplu, sexul contribuie enorm la echilibrul relatiei. Intareste sentimentul de apartenenta, posesivitate, incredere in persoana iubita, care devine oglinda propriilor potente, calitati si realizari. Suntem singura specie care a inteles plusurile extraordinare ale sexului si ne permitem luxul sa il folosim ca instrument de placere”, adauga psihoterapeutul.
Înainte de final apare şi amendamentul lui DAR. “Toate aceste beneficii sunt deduse dintr-un sex bun! Căci din sexul prost sau din lipsa sexului derivă distrugerea totală a psihismului, a echilibrului de orice fel, a stimei de sine şi chiar a percepţiei lumii înconjurătoare”, încheie specialistul.